Gisette van Dalen - auteur van kinderboeken

Op 22 juli 1977 ben ik in de kustplaats Katwijk aan Zee geboren. Na een aantal verhuizingen (Maartensdijk, Ouddorp, Nieuwleusen) kwam ik op mijn 20ste op de Veluwe te wonen.

In diezelfde periode werd ik aangenomen bij het Reformatorisch Dagblad. Daar ontmoette ik mijn man André. Inmiddels hebben we een kwartet dochters (Jacoline, Annerieke, Elise & Joëlle). Na de geboorte van Jacoline ben ik twee dagen in de week gaan werken.

Als redacteur heb ik de leukste baan van de hele wereld. (Bijna) niemand kijkt je boos aan als je nieuwsgierige vragen stelt. En ik kom op plaatsen waar heel veel andere mensen niet mogen komen!

Tijdens het zwangerschapsverlof van onze derde dochter begon het te kriebelen. Schrijven voor een krant is natuurlijk heel leuk, maar meestal belandt je werk toch vrij snel in een papiercontainer. Dan een boek... Dat wordt stiekem onder een dekbed gelezen! Daar kwam bij dat mijn oudste dochters steeds vroegen: Mam, vertel nog eens van vroeger? En dan moest ik weer een voorval dat één van mijn broers of zussen of dat ik zelf had meegemaakt, vertellen. 
Ik besloot een aantal korte verhalen op papier te zetten en naar uitgeverij Den Hertog te sturen. Spannende dagen gingen voorbij. Maar al vrij snel belde kinderboekenredacteur Marlies Sterk met de mededeling dat de uitgeverij het leuk genoeg vond om er een boek van te maken. En toen was het hek van de dam! Schrijven is zo verslavend…
 Ideeën voor mijn boeken doe ik overal op. Soms is een voorval of een klein berichtje in een krant al voldoende.

Heb je tips of iets bijzonders meegemaakt, mail me gerust!

Wil je nog meer weten? Volg mij via Twitter!